Pausit - Werkplekcoach - Ergo Comfort

Voor velen is thuiswerken momenteel de nieuwe realiteit, en dat is aanpassen. Voor iedereen die thuis rondloopt, speelt of werkt. Maar vooral als je geconcentreerd probeert te werken, de focus wil houden, intensieve zoomvergaderingen volgt etc. en dit vaak heel wat uren na elkaar.

Probeer deze intensieve blokken te doorbeken, al is het maar om een tas koffie of thee te halen, de post uit de brievenbus, een korte wandeling in je tuin etc. Maar dat is in praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak vliegt de tijd voorbij zonder dat we ook maar iets bewogen hebben.

Pausit - Werkplekcoach - Ergo Comfort

Daarom is er Pausit. Pausit is je eigen personal trainer op je computer.

Pausit is jouw persoonlijk oefenprogramma om regelmatig meer te bewegen tijdens de dag. Je kiest wanneer, hoe vaak en hoe lang je wil bewegen. Je kan kiezen welke oefeningen het beste bij je passen : een gemengde selectie van oefeningen of oefeningen die zijn afgestemd op een bepaald aandachtsgebied zoals bv. je nek of rug.

Pausit zorgt ervoor dat je goede voornemen om vandaag wat meer te bewegen tijdens de dag echt wordt omgezet in effectief bewegen.

Meer bewegen tijdens de dag zorgt er niet alleen voor dat je je fysiek fitter voelt en je stramme nek-en rugspieren voorkomt maar dat je ook alerter blijft. Je brein geniet mee van je actieve break; na een fysieke inspanning ben je terug frisser en creatiever.

Pausit - Werkplekcoach - Ergo Comfort

Kenmerken van Pausit:

 • meer dan 100 oefeningen ontwikkeld in overleg met professionele fysiotherapeuten, ergonomen en orthopedische specialisten.
 • herinnert je wanneer het tijd is om te oefenen.
 • bevat zowel rek- als mobiliteitsoefeningen voor het hele lichaam.
 • je stelt zelf je eigen programma op.
 • je kan kiezen tussen vrouwelijke en mannelijke instructeurs.
 • het houdt statistieken bij over voltooide oefeningen.
 • eenvoudig te installeren en te gebruiken.
 • lage kosten per gebruiker.
 • Pausit is beschikbaar in het Zweeds, Engels, Noors en Nederlands.
Pausit - Werkplekcoach - Ergo Comfort

Naast de fysieke oefeningen zijn er ook ademhalings- en ontspanningsoefeningen toegevoegd dmv de samenwerking met Lars-Eric Unesta°hl PhD, psycholoog, die in Zweden de mentale training heeft geïntroduceerd.

Ontstaan van Pausit:

Pausit werd in 2006 opgericht door Niklas Palmér, kinesioloog en osteopaat. Niklas leidde een kliniek en had vele bedrijven en personeelsgroepen als klanten. Hij merkte vrij snel op dat veel mensen steeds weer terugkwamen met dezelfde problemen en klachten; blessures vaak als gevolg van een slechte inrichting van de werkplek en de bewegingsarmoede tijdens de dag.
Niklas gaf hen tips en advies over oefeningen en tekende eenvoudige stokfiguren om de bewegingen uit te leggen. Na verloop van tijd groeide het idee om een efficiënter hulpmiddel te ontwikkelen en zo kreeg Pausit vorm.

Pausit - Werkplekcoach - Ergo Comfort

Benefits van Pausit op een rij:

 • voorkomt klachten en arbeidsgerelateerde ongemakken.
 • biedt verlichting bij stijfheid en pijn.
 • vermindert stress.
 • resulteert in verbeterde concentratie en verhoogde productiviteit.
 • creëert een gevoel van saamhorigheid en draagt bij aan een positievere werkomgeving.
Pausit - Werkplekcoach - Ergo Comfort

Pausit is een digitaal oefenprogramma dat bedrijfsbreed uitgerold kan worden zowel op Mac als op PC. Er is een duidelijke handleiding beschikbaar en wij kunnen u bij de installatie uiteraard begeleiden.

Pausit heeft ondertussen meer dan 130.000 tevreden gebruikers.

Pausit kan je vinden in kleine en grote bedrijven, gemeenten, overheidsinstellingen, universiteiten en organisaties. Overal waar men begaan is met het welzijn van zijn medewerkers.

Wil je graag de volgende tevreden gebruiker van Pausit worden ?

Je team fit en alert houden, focus op de corebusiness en niet afgeleid door fysieke klachten zoals rug-en nekpijn? Op kantoor maar zeker ook thuis.

Neem dan vrijblijvend contact op, wij geven u met plezier een demovoorstelling. Momenteel kunnen we niet naar u komen maar geven we de demo even makkelijk via een zoomvergadering of Microsoft Team. Wat voor u het makkelijkste is.

Linda Deijnckens
www.werkplekcoach.be
www.ergoshop.be
www.ergo-comfort.be
Tel.: 0032495430547