Workshops

Sta, beweeg, leef en werk gezond

WerkplekCoach is een divisie van Ergo Comfort en is gespecialiseerd in het individueel begeleiden van uw medewerkers op zijn of haar werkplek.

Geen rug- en nekklachten meer!

De intrede van de computer, laptop, tablet, smartphone heeft het hele kantoorlandschap grondig veranderd. Heel wat werkposten zijn hier niet aan aangepast en liggen vaak aan de oorzaak van heel wat nek- en rugklachten, hoofdpijn, allerlei overbelastingletsels (RSI, CANS), etc.

Werkt u ook regelmatig thuis, bij een klant of in een satelietkantoor met een laptop of tablet? Vermijd dan rug- en nekklachten: gebruik een laptop- of tablethouder om het scherm op de juiste hoogte te zetten en een extern toetsenbord en muis om comfortabel te werken.

Veel gezondere en gelukkigere collega's!

Hoeveel uren per dag zit u? Hoeveel beweegt u nog per dag? Wetenschappelijke studies tonen aan dat dit voor het overgrote deel van de bevolking erg weinig is. Zo weinig zelfs, dat het schadelijk is voor onze algemene gezondheid (hart- en vaatziekten, diabetes, ...). Niet alleen fysiek, maar het is ook funest voor onze mentale capaciteiten.

 Zitten is het nieuwe roken!
Meer bewegen is dus de boodschap. Maar hoe begint u eraan? Hoe krijgt u meer beweging in uw werkdag zonder minder productief te zijn? Laat de WerkplekCoach u hierin begeleiden.

Met onze workshops "een gezonde werkplek" en "dynamisch werken" realiseren we een optimale gezonde werkplek voor fitte en enthousiaste medewerkers.

Dynamisch werken en vergaderen

Langer werken is ondertussen een gegeven geworden. Ons sedentair gedrag doorbreken is daarom essentieel. We moeten met z'n allen minder langdurig stilzitten en meer bewegen doorheen de dag.

De inrichting van een kantoor kan de interne mobiliteit verbeteren. Een functionele werkomgeving waar men afhankelijk van zijn taken een andere werkplek kiest, creƫert afwisseling en beweging. Bv. staand informeel overleg met een kopje koffie, kort maar geconcentreerd staand een verslag lezen in een stille ruimte, etc.


Een zit- en sta-tafel zorgt ervoor dat we zittend en staand werk kunnen afwisselen. Een andere houding aannemen, stimuleert de bloedcirculatie, zorgt voor een energie boost en hernieuwt uw concentratie en focus.

Zitoplossingen

Bijna 80% van de actieve bevolking heeft ooit al wel eens rugklachten gehad. We zitten allemaal veel te veel en vooral te lang na elkaar, meestal zelfs in een slechte of belastende houding. Een goed ingestelde stoel, aangepast aan de gebruiker en werktaken is daarom erg belangrijk.

Of u nu aan de balie werkt, administratief werk verricht, labonderzoek doet, softwareprogramma's ontwikkelt, actief bent in het magazijn of in de productie: de juiste stoel selecteren is van essentieel belang. De WerkplekCoach wil u hierin graag begeleiden. Jarenlange ervaring en up-to-date kennis zorgen ervoor dat we de juiste stoel aan u voorstellen.

Contacteer de WerkplekCoach

WerkplekCoach helpt je graag om je werkomgeving dynamischer te maken en je te stimuleren om meer te bewegen, en te blijven bewegen. Informeren, sensibiliseren en motiveren zodat je zelf enthousiast wil inzetten op een gezondere en actievere leefstijl.

Wij komen met plezier al wandelend of staand onze workshops voorstellen.

 

MAAK EEN AFSPRAAK